: Μία μακαρονάδα μπορεί να αλλάξει πραγματικά μορφή και γεύση με τα απαραίτητα θαλασσινά και αυτή η συνταγή είναι για ταλιατέλες μαρινάρα.
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τις αχιβάδες σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνω στην άκρη για να αποβάλλουν την άμμο τους (αυτό μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα μαγειρέψετε). Καθαρίζω τα μύδια στο κέλυφος και τραβώ με δύναμη το «γένι» τους.
Καθαρίζω τις γαρίδες διατηρώντας το κεφάλι τους και αφαιρώ μόνο το κάτω μέρος του κελύφους. -
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνω τα ζυμαρικά να βράσουν al dente. Παράλληλα βάζω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το σκόρδο και το τσίλι και το σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω όλα τα οστρακοειδή και ανακινώ το τηγάνι για 3-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Προσθέτω τα καλαμαράκια, τις μεγάλες γαρίδες και μαγειρεύω για 2 λεπτά. Ρίχνω τις μικρές γαριδούλες και προσθέτω τη σάλτσα napoletana. Ανακινώ το τηγάνι και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για 6-7 λεπτά.
-
Μεταφέρω τα βρασμένα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Προσθέτω τα ντοματίνια και τον μαϊντανό, ανακινώ το τηγάνι για να ανακατευτούν όλα τα υλικά και σερβίρω αμέσως.