Συνταγές για μελομακάρονα

Συνταγές για μελομακάρονα υπάρχουν πολλές και οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε αυτή που μας κάνει καλύτερα! Αλλά δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε και άλλες.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ 

Τα μελομακάρονα είναι η “τάση” των Χριστουγέννων και πρέπει να υπάρχουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι καθώς είναι ένα πολύ νόστιμο έθιμο!

Πάμε να τα φτιάξουμε!

Τι θα χρειαστείς 

  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πορτοκάλι
  • μισή κουταλιά κανέλα
  • μισή κουταλιά γαρύφαλλο τριμμένο
  • μισό ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη

Για το σιρόπι 

  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια μέλι
  • 400 γραμμάρια νερό

Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά εκτός από το στυμμένο πορτοκάλι.
  • Σε ένα ποτήρι ρίχνεις το χυμό από το πορτοκάλι και παράλληλα το ανακατεύεις με τη σόδα.
  • Ρίχνεις το μείγμα μέσα στο μείγμα με τα άλλα υγρά και έπειτα τα ενσωματώνεις στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύεις.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύεις για 3-4 λεπτά και βγάζεις από τη φωτιά.
  • Πλάθουμε το μείγμα για να φτιάξουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και αποσύρουμε.
  • Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο σιρόπι.

Τσέκαρε και αυτά :

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση : Το δέντρο με τα στολίδια”κάλτσες”

Μαρία Κάλλας: Αποκατάσταση του σπιτιού της