Συνταγές για μελομακάρονα

Συνταγές για μελομακάρονα : Τα πιο ιδιαίτερα και λαχταριστά γλυκίσματα δημιουργούνται τα Χριστούγεννα και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με τη ζύμη των συγκεκριμένων γλυκών.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Πολλοί προτιμούν τα κλασικά μελομακάρονα με το καρυδάκι και το μέλι, αλλά υπάρχουν κάποιες παραλλαγές οι οποίες είναι εξαιρετικές και απευθύνονται στους γκουρμεδιάρηδες της παρέας, οι οποίοι θέλουν να δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα!

Στη ζύμη που δημιουργείς – την οποία φτιάχνεις με βάση τις συνταγές για μελομακάρονα που θα βρεις εδώ – μπορείς να προσθέσεις διάφορα φρούτα τα οποία θα αναβαθμίσουν τα γλυκά που ετοιμάζεις.

Όλοι έχουμε ξεκινήσει να μπαίνουμε στις κουζίνες μας με σκοπό να δημιουργήσουμε εδέσματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού . Αλλά πάντα αναζητάμε και λύσεις για να ικανοποιήσουμε και τους πιο περίεργους της παρέας.

Συνήθως επιλέγονται αποξηραμένα φρούτα και εμείς πρόσφατα δοκιμάσαμε τα εξής :

  • αποξηραμένα βερίκοκα
  • αποξηραμένα βατόμουρα
  • αποξηραμένα ανανά
  • αποξηραμένη μπανάνα

Τα συγκεκριμένα φρούτα “παντρεύτηκαν” τέλεια με τη ζύμη που κάναμε!

Η ιστορία του μελομακάρονου

Ένας από τους δυο “πρεσβευτές” των Χριστουγέννων είναι το μελομακάρονο και παρόλο που εμάς μας φέρνει χαρά στο στόμα, η ιστορία του είναι λίγο σκοτεινή!

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, το συγκεκριμένο γλυκό έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα και το έφτιαχναν στο νεκρώσιμο δείπνο. Ήταν δηλαδή ένα από τα πράγματα που έτρωγαν όταν κάποιος έδινε το παρών σε μια νεκρώσιμη ακολουθία.

Τα μελομακάρονα άρχισαν να κάνουν μεγάλη αίσθηση στον κόσμο μέσα στα χρόνια καθώς τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται, είναι συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα και πλέον αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά γλυκά, που δε λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι.

Αν δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις τα δικά σου γλυκά, αλλά θέλεις να γευτείς τα “Χριστούγεννα’ μπορείς να ανακαλύψεις ιδιαίτερες γεύσεις σε πολλά μαγαζιά.

Τσέκαρε και αυτά

Σάκης Κατσούλης : Οι νέες δηλώσεις για το All Star

Πάντα : Πληρώνονται για να τα αγκαλιάζουν