Συνταγές για νηστεία : Συνεχίζεται η Σαρακοστή αγαπημένα μας πλάσματα και καθημερινά δημιουργούμε πιάτα τα οποία δεν έχουν κρέας καθώς προσπαθούμε να το αποφύγουμε και την ημέρα του Πάσχα θα μπορέσουμε να επιστρέψουε στις παλιές συνήθειες μας.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Οι πιπεριές είναι ένα λαχανικό το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες παρασκευές που θέλουμε να δημιουργήσουμε και και από αυτές είναι τα γεμιστά! Αλλά σήμερα θα κάνουμε ένα twist και θα τις γεμίσουμε με πλιγούρι το οποίο μας αρέσει πολύ και κάνει καλό!
Το πλιγούρι είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και θεωρείται πολύ πιο υγιεινό από το ρύζι ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και μαγνήσιο! Επομένως είναι μια πολύ καλή τροφή την οποία μπορούμε να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο. Kαι οι πιπεριές είναι ένα λαχανικό το οποίο περιέχει πολλές βιταμίνες οπότε ετοιμάσου να φτιάξουμε ένα πιάτα με superfoods!
Πάμε στη συνταγή
Συνταγές για νηστεία – Τι θα χρειαστείς
- 6-7 μεγάλες πιπεριές σε διάφορα χρώματα
- 500 γραμμάρια πλιγούρι
- 30 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- μισό κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- μισή κονσέρβα τομάτα κονκασέ
- 5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 ποτήρια νερό
- 5 κουταλιές της σούπας τοματοχυμό
- αλάτι και πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
Πάμε στην παρασκευή
- Κόβεις τα “καπάκια” από τις πιπεριές σου και τις καθαρίζεις πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις τα λαχανικά σου και το πλιγούρι για 6-7 λεπτά και βγάζεις από τη φωτιά ενώ αφήνεις το μείγμα να κρυώσει και ρίχνεις μισό ποτήρι νερό
- Τοποθετείς τις πιπεριές σου όρθιες και τις γεμίζεις με το μείγμα στο οποίο έχεις προσθέσεις τ κονκασέ και τον τοματοχυμό
- Ρίχνεις πάνω από τις πιπεριές το λάδι και προσθέτεις το νερό στο ταψί σου
- Καπακώνεις τις πιπεριές σου με τα “καπάκια” που έκοψες
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Τσέκαρε και αυτά: