: H Σαρακοστή είναι μια περίοδος όπου βοηθά το σώμα μας και την ψυχή μας να καθαρίσουν και επιλέγουν να ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διατροφή για να μπορέσουμε την Κυριακή του Πάσχα να λάβουμε το “σώμα” και το “αίμα” του Χριστού και έπειτα να κατευθυνθούμε προς το πασχαλινό τραπέζι και να δοκιμάσουμε το αρνάκι και άλλες πασχαλινές λιχουδιές.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Ώσπου, όμως να φτάσουμε στην ημέρα του Πάσχα, έχουμε πολλές συνταγές οι οποίες θεωρούνται νηστίσιμες, τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε και σήμερα είναι μια καλή μέρα για να φτιάξουμε γίγαντες με γαρίδες! Είναι στην ουσία μια παραλλαγή του πιάτου “γίγαντες με λουκάνικα”.
Λίγο πριν το Πάσχα επιλέγουμε συνταγές οι οποίες δεν περιέχουν κρέας και ζωτικά προϊόντα, και μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά πράγματα στην κουζίνα μας χρησιμοποιώντας απλά υλικά τα οποία μπορούν να “ενωθούν” και να μας προσφέρουν απίστευτα πιάτα!
Συνταγές για νηστεία – Τι θα χρειαστείς
- 500 γραμμάρια γίγαντες τους οποίους θα έχεις μουλιάσει αποβραδίς
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 μεσαίου κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μισό σέλινο ψιλοκομμένο μισό κιλό γαρίδες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- μια πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 6-7 φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- μισή κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά πελτέ
- μισή κονσέρβα κονκασέ τομάτας
Πάμε στην παρασκευή
- Βράζουμε τους γίγαντες μας για μισή ώρα
- Σε ένα ταψί το οποίο είναι βαθύ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μαζί με τον πελτέ και το κονκασέ
- Ρίχνουμε και τις γαρίδες αφού τις έχουμε καθαρίσει καλά και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 20 λεπτά για να μαριναριστούν οι γαρίδες μας
- Αφού περάσει η ώρα και έχουν βράσει οι γίγαντες, τους ρίχνουμε χωρίς το νερό της κατσαρόλας, στο ταψί
- Προσθέτουμε και τα δυο ποτήρια νερό
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
- Μετά από 30 λεπτά, το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Τσέκαρε και αυτά: