Συνταγές για σαλάτες: Κινόα με λαχανικά και σως γιαουρτιού

Συνταγές για σαλάτες

Ελαφριά Σαλάτα με Κινόα, Ψητά Λαχανικά και Σως Γιαουρτιού είναι μία από τις ιδανικές συνταγές για σαλάτες ειδικά μετά το φαγοπότι των εορτών.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για τη σως:

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (2%)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία Κινόας: Ξεπλύνετε την κινόα καλά και βράστε την σε 2 φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι για περίπου 15 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τη να κρυώσει.
  2. Ψήσιμο Λαχανικών: Απλώστε τα καρότα, το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ψήστε στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  3. Προετοιμασία Σως: Σε μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Συναρμολόγηση Σαλάτας: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατέψτε την κινόα με τα ψητά λαχανικά. Περιχύστε με τη σως και ανακατέψτε ελαφρά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σαλάτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενη από φρέσκο ψωμί ολικής άλεσης.

Τσέκαρε κι αυτά:

Μήλο: Τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σας

Το 2025 για τα 12 ζώδια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...