Μία από τις καλύτερες συνταγές για σαλάτες είναι η παρακάτω με κινόα, φακές και φυσικά φέτα που δίνει μία πικάντικη αίσθηση στο αποτέλεσμα.
Υλικά
Για τη βινεγκρέτ
Εκτέλεση
OffOn
Για τη βινεγκρέτ
-
Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Σταδιακά ρίχνω το λάδι και χτυπάω λίγο ακόμη, μέχρι να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Για την σαλάτα
-
Πλένω αρκετές φορές την κινόα και την βάζω σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτω 500 ml από τον ζωμό και αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15-18 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με ένα καπάκι και την αφήνω να κρυώσει.
-
Παράλληλα, ξεπλένω τις φακές και τις βάζω σε ένα κατσαρόλακι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, τις σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
-
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω την κινόα με τις φακές. Προσθέτω το αγγούρι, τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Ρίχνω τη φέτα και αλατοπιπερώνω. Ραντίζω με την βινεγκρέτ, ανακατεύω καλά και σερβίρω.