Συνταγές για σούσι: Πώς να φτιάξετε στη σπιτική σας κουζίνα

Συνταγές για σούσι

Μία από τις προκλήσεις στις σπιτικές συνταγές είναι οι συνταγές για σούσι και μάλιστα όταν μπορούμε κάτι τέτοιο να το φτιάξουμε στη δική μας κουζίνα.

Υλικά: Για το ρύζι:

  • 2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι (στρογγυλόκοκκο)
  • 2,5 φλιτζάνια νερό
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι από ρύζι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για το γέμισμα:

  • Φιλέτο φρέσκου σολομού ή τόνου (για σούσι)
  • Αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αγγούρι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Καβούρι ή καβουρόψιχα (προαιρετικά)

Για το τύλιγμα:

  • Φύλλα nori (φύκια για σούσι)
  • Σογιέλαιο ή νερό για το τύλιγμα

Για το σερβίρισμα:

  • Σόγια σος
  • Wasabi
  • Τουρσί τζίντζερ (gari)

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε το ρύζι:
    • Ξεπλύνετε καλά το ρύζι σε κρύο νερό, μέχρι το νερό να είναι διαυγές.
    • Μαγειρέψτε το σε κατσαρόλα με το νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξίδι από ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι, και προσθέστε το μείγμα στο ρύζι. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προετοιμάστε τα υλικά:
    • Κόψτε τα υλικά γέμισης σε λεπτές λωρίδες, κατάλληλες για τύλιγμα.
  3. Τυλίξτε το σούσι:
    • Τοποθετήστε ένα φύλλο nori με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω σε ένα bamboo mat (ή ένα καθαρό πανί).
    • Απλώστε ένα λεπτό στρώμα ρυζιού στο φύλλο, αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες.
    • Προσθέστε τα υλικά γέμισης οριζόντια στο κέντρο του ρυζιού.
    • Χρησιμοποιώντας το bamboo mat, τυλίξτε προσεκτικά το σούσι σε ρολό, πιέζοντας ελαφρά για να διατηρήσετε το σχήμα.
  4. Κόψτε και σερβίρετε:
    • Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το ρολό σε 6-8 κομμάτια.
    • Σερβίρετε με σόγια σος, wasabi και τουρσί τζίντζερ.

Καλή σας όρεξη!

Τσέκαρε κι αυτά:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...