Συνταγές για Vegan

Μία από τις συνταγές για Vegan είναι η παρακάτω και έχει να κάνει με σούπα καρότου με κρεμώδη υφή και κουρκουμά.

Υλικά:

  • 6 μέτρια καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (σκόνη ή φρέσκο)
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 200 ml γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα.
  2. Προσθήκη λαχανικών και μπαχαρικών: Προσθέστε τα καρότα, την πατάτα, τον κουρκουμά και το τζίντζερ. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα λαχανικά με τα μπαχαρικά.
  3. Μαγείρεμα: Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Ομογενοποίηση: Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Εναλλακτικά, μεταφέρετε την σούπα σε κανονικό μπλέντερ και πολτοποιήστε την σε δόσεις.
  5. Τελικές πινελιές: Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σούπα να ζεσταθεί για άλλα 2-3 λεπτά χωρίς να βράσει. Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση σας.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με λίγο ακόμα κουρκουμά ή τζίντζερ, ή και φρέσκα μυρωδικά, όπως κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Αυτή η vegan σούπα καρότου είναι θρεπτική, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γεμάτη γεύση. Είναι ιδανική για ζεστό, ανακουφιστικό γεύμα σε ψυχρά βράδια.

Τσέκαρε κι αυτά: