Μία από τις πιο ωραίες συνταγές για το ψάρι γλώσσα είναι αυτή με σάλτσα λεμονιού και μυρωδικά, μία αρκετά εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή.
Υλικά:
- 4 φιλέτα ψαριού γλώσσας
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ρύζι ή λαχανικά.
Απολαύστε τη γλώσσα με μια βελούδινη σάλτσα λεμονιού που απογειώνει τη γεύση!