Οι συνταγές για πίτες είναι οι αγαπημένες μας και σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη παρασκευή που έχει ως κύριο υλικό την γλυκοπατάτα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

ad

Μπορούμε να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη πίτα και να την απολαύσουμε με μια ζεστή κούπα καφέ ή ένα τσάι το απόγευμα που καθόμαστε σπίτι.

Tι θα χρειαστείς 

Για την κρούστα 

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 57 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 57 γραμμάρια νερό

Για τη γέμιση

  • 560 γραμμάρια γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 300 γραμμάρια  γάλα
  • 1 κουταλιά υγρή βανίλια
  • μισή κουταλιά κανέλα
  • μισή κουταλιά μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα αλάτι

Πάμε στην παρασκευή

Για την κρούστα: 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί το μείγμα. Πρόσθεσε τις δυο κουταλιές νερό και ρίξε και τις επόμενες κουταλιές.
  • Παίρνεις τη ζύμη και την τυλίγεις σε μια πλαστική διαφάνεια και την αφήνεις να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  • Παίρνεις τις πατάτες και απλώνεις τα κυβάκια σε λαδόκολλα. Ψήστε τες μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά).
  • Απλώνεις τη ζύμη σε μια επιφάνεια με αλεύρι και την πλάθεις με τον πλάστη και να ανοίξει και να μπορέσεις να τη βάλεις στο σκεύος.
  • Βάλε τη σάρκα της γλυκοπατάτας σε ένα μπολ και λιώστες με ένα πιρούνι.
  • Ρίξε τα αυγά χτυπημένα στο μείγμα της γλυκοπατάτας
  • Έπειτα ρίξε τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα,  το μοσχοκάρυδο,  και το αλάτι στο μείγμα.
  • Ρίξε το μείγμα στην κρούστα που έχεις απλώσει στο σκεύος σου και ψήστην για ένα τέταρτο στους 200 βαθμούς.
  • Κατέβασε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήσε για μισή ώρα.

Τσέκαρε και αυτά: