Συνταγές

Συνταγές : Η Καλλιόπη Μπεζαντέ είναι ένα νέο κορίτσι το οποίο λατρεύει τη μαγειρική και μέσω του Instagram κάνει προτάσεις οι οποίες είναι ιδανικές για όλους.

 

Η αγαπημένη μαγείρισσα προτείνει μέσω ανάρτησης της στο Instagram ένα λαχταριστό burger το οποίο απευθύνεται σε vegetarian, αλλά αν είσαι σε φάση αποτοξίνωσης τότε πρέπει να το δοκιμάσεις!

Μια από τις συνταγές που έχουμε λατρέψει ! Τι αναφέρει στο post της :

” Αν είστε διακοπές σας ζηλεύω πολύ!
Αλλά επειδή σας αγαπώ, σας δίνω και μία ωραία ιδέα για ένα φανταστικό vegetarian burger με ΔΩΔΩΝΗ spread με γεύση ντομάτα & βασιλικό.
Γεύση καλοκαιριού δηλαδή!
Περιμένω τα σχόλιά σας!!!!
#dodoni #tasteofgood

Υλικά για μπιφτέκι ( για 8 τμχ )
1 μεγάλη πατάτα (280γρ)
1 καρότο (80γρ)
2 κολοκυθάκια (270γρ)
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένα
5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 πρέζες αλάτι
1κγ πιπέρι τριμμένο
¼ κγ κουρκουμά
¼ κγ κάρι
½ κγ κύμινο
1 αυγό
450γρ φρυγανιά τριμμένη

Υλικά για μαρινάτα ντοματίνια
12 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. αλάτι
1κ.γ. πιπέρι
1κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση
Για μπιφτέκια: Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και 2κ.σ. ελαιόλαδο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα λαχανικά όπου τα έχουμε κόψει σε κύβους. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30΄. Έπειτα στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ που τα πολτοποιούμε με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ αλλιώς μπίμερ (σε περίπτωση που δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μίξερ ή μπλέντερ). Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αυγό ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε την φρυγανιά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 35΄ή αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Για τα ντοματίνια: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα: συναρμολογούμε τα burger ξεκινώντας με βάση το ψωμί, 2κ.σ. ΔΩΔΩΝΗ spread με ντομάτα & βασιλικό , ντοματίνια, μπιφτέκι λαχανικών , 1 κ.σ. ΔΩΔΩΝΗ spread με ντομάτα & βασιλικό , ψωμί.
*Tips extra : Συνδυάζεται με πατάτες τηγανιτές , αυγό μάτι,μαγιονέζα και ΔΩΔΩΝΗ Spread με Φέτα Π.Ο.Π”.

Τσέκαρε και την ανάρτηση της:

Τέλειο!

Τσέκαρε και αυτό: Τροφές : Τι σε κρατά ξύπνιο το βράδυ