Συνταγές

Όλες οι κλασικές συνταγές έχουν παραλλαγές και πολύ συχνά επιλέγουμε να φέρουμε στο τραπέζι νόστιμες παρασκευές οι οποίες θυμίζουν φαγητά της “μαμάς” αλλά έχουμε δώσει ένα διαφορετικό twist!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Η σπανακόπιτα είναι μια από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρόλο που θέλαμε να ανοίξουμε φύλλο και να δημιουργήσουμε την πιο λαχταριστή συνταγή, δεν έχουμε χρόνο! Αλλά υπάρχει μια παραλλαγή την οποία βρήκαμε στο hungryhappens.net και έχουμε ενθουσιαστεί! Και ήρθε η ώρα να τη δημιουργήσεις και εσύ γρήγορα και ευκολα!

Τι θα χρειαστείς 

    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 300 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
    • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
    • 1 κούπα γάλα
    • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
    • 1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο
    • 120 γραμμάρια τριμμένη φέτα
    • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
@hungryhappensSpinach + Feta Brownies (Lazy Spinach Pie) recipe is on my site: HungryHappens.Net♬ original sound – Stella Drivas

Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς και λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σορτάρεις το κρεμμύδι σου για 2 λεπτά και προσθέτεις το μισό σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αφαιρείς το μείγμα και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο σπανάκι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι. Προσθέτεις το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύεις.
  • Ρίχνεις μέσα στο μείγμα το σπανάκι, τον άνηθο και τη φέτα!
  • Απλώνεις το μείγμα στο ταψί και ρίχνεις από πάνω την παρμεζάνα
  • Ψήνεις για 40 -45 λεπτά
Τσέκαρε και αυτά: