Η Νάντια Μπουλέ είναι από τις intstagrammers που έχουν αποφασίσει να μοιραστούν πολλές αγαπημένες τους συνταγές, μαζί μας, και μας αποκάλυψε τα μυστικά της για μια τέλεια και υγιεινή μακαρονοσαλάτα!
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Η ηθοποιός και performer έχει ιδιαίτερη αγάπη στη μαγειρική και μέσω του λογαριασμού της επιλέγει πολλές φορές να μας δείξεις μοναδικές συνταγές οι οποίες ενθουσιάζουν τους followers!
Αυτή τη φορά θα δοκιμάσουν να φτιάξουμε μια καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα!
Tι θα χρειαστείς
-
- 1 μελιτζάνα
- ½ πακέτο ριγκατόνι ολικής άλεσης
- 10 ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Ανθό αλατιού
- Πιπέρι
- 2 κ.τ.σ Ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σούπας ανθότυρο ή ρικότα
- 1 χούφτα πεκορίνο ή grana Padano, τριμμένο
- 5-6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σ βαλσάμικο ξίδι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πάμε στην παρασκευή
- Τρυπήστε την μελιτζάνα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήστε την στον φούρνο, στο grill(180C) για 30 λεπτά. Θα χρειαστεί να την γυρίσετε στα μισά του ψησίματος για να μαλακώσει από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα αλουμινόχαρτο, βάλτε τα ντοματίνια, το σκόρδο, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, κλείστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε το στον φούρνο, μαζί με την μελιτζάνα για 15 λεπτά.
- Όσο ψήνονται, βράστε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και αφήστε τα στην άκρη.
- Μόλις ψηθεί η μελιτζάνα, την βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα κουτάλι την ανοίγουμε και βάζουμε τη σάρκα της σε ένα μπωλ.
Ανακατεύουμε καλά μαζί με το ανθότυρο και το τριμμένο πεκορίνο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το βαλσάμικο, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σως. Αν είναι πολύ σφιχτή η σως, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά. - Προσθέστε και τα ντοματίνια με το σκόρδο και ανακατέψτε για μια ακόμα φορά. Συμπληρώστε ανθό αλατιού και πιπέρι κατά βούληση και απολαμβάνετε!
Τσέκαρε και αυτά: