Μανιτάρια γεμιστά με κους-κους και μυρωδικά είναι μία από τις μοναδικές συνταγές και απλές και γρήγορες.
Υλικά
- 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (ή άλλα μεγάλα μανιτάρια)
- 1 φλιτζάνι κους-κους
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1/4 φλιτζανιού φέτα (τριμμένη)
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία Μανιταριών: Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και αδειάστε λίγο από το εσωτερικό τους για να υπάρχει χώρος για τη γέμιση.
- Μαγείρεμα Κους-Κους: Σε κατσαρολάκι, μαγειρέψτε το κους-κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σοτάρισμα Υλικών: Σε τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την ντομάτα και την πάπρικα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
- Ανάμειξη Γέμισης: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μαγειρεμένο κους-κους, το μείγμα από το τηγάνι, τη φέτα και τον μαϊντανό.
- Γέμισμα Μανιταριών: Γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ταψί. Πασπαλίστε με παρμεζάνα, αν θέλετε.
- Ψήσιμο: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πάρουν χρώμα.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε τα γεμιστά μανιτάρια ζεστά, συνοδευόμενα από πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.
Πρόκειται για μια εύκολη, υγιεινή και εντυπωσιακή συνταγή που μπορείς να δοκιμάσεις! Αν χρειάζεσαι παραλλαγές ή άλλες ιδέες, ενημέρωσέ με. 😊