Μανιτάρια με κρούστα πικάντικης φέτας και μέλι

Συνταγές

Μια πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση των μανιταριών με μια τραγανή κρούστα από πικάντικη φέτα και μια πινελιά μελιού για ισορροπημένη γλυκοπικάντικη γεύση.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή portobello
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία μανιταριών: Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες αν είναι πλευρώτους. Αν χρησιμοποιούμε portobello, αφαιρούμε το κοτσάνι.
  2. Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το μέλι, το μπούκοβο και τα μυρωδικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Κρούστα: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αυγό. Σε τρίτο μπολ, βάζουμε τη φρυγανιά.
  4. Πανάρισμα: Αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα φέτας, τα περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.
  5. Ψήσιμο: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.
  6. Σερβίρισμα: Περιχύνουμε με λίγο επιπλέον μέλι και σερβίρουμε ζεστά.

🔹 Συνοδεύονται υπέροχα με σαλάτα ρόκας ή δροσερό γιαούρτι με δυόσμο!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΣΤΟ CITYNOW.GR

Related Posts