Μια πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση των μανιταριών με μια τραγανή κρούστα από πικάντικη φέτα και μια πινελιά μελιού για ισορροπημένη γλυκοπικάντικη γεύση.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή portobello
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. μπούκοβο ή καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι ή ρίγανη
- 1 αυγό
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία μανιταριών: Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες αν είναι πλευρώτους. Αν χρησιμοποιούμε portobello, αφαιρούμε το κοτσάνι.
- Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το μέλι, το μπούκοβο και τα μυρωδικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κρούστα: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αυγό. Σε τρίτο μπολ, βάζουμε τη φρυγανιά.
- Πανάρισμα: Αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα φέτας, τα περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.
- Ψήσιμο: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.
- Σερβίρισμα: Περιχύνουμε με λίγο επιπλέον μέλι και σερβίρουμε ζεστά.
🔹 Συνοδεύονται υπέροχα με σαλάτα ρόκας ή δροσερό γιαούρτι με δυόσμο!