Συνταγές: Μπρόκολο με κρέμα καρύδας και κάσιους

Συνταγές

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, αλλά μπορεί να γίνει και εξαιρετικά γευστικό σε συνταγές όταν συνδυαστεί με τα κατάλληλα υλικά. Αυτή η πρωτότυπη συνταγή το μετατρέπει σε ένα αρωματικό, κρεμώδες πιάτο με εξωτικές νότες από γάλα καρύδας, τραγανά κάσιους και αρωματικά μπαχαρικά.

🥦 Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 1 μεγάλο μπρόκολο (κομμένο σε μπουκετάκια)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 50 γρ. κάσιους (καβουρδισμένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
  • Ξύσμα από ½ λάιμ
  • Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για γαρνίρισμα

👨‍🍳 Εκτέλεση

  1. Βράσιμο μπρόκολου: Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσει το χρώμα του.
  2. Σοτάρισμα: Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Μπαχαρικά & γάλα καρύδας: Ρίχνουμε το κάρυ και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Προσθήκη μπρόκολου & κάσιους: Ρίχνουμε το μπρόκολο μέσα στο τηγάνι και το αφήνουμε να απορροφήσει τα αρώματα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάσιους και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σερβίρισμα: Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

💡 Tips

✔ Μπορείτε να προσθέσετε λίγη σάλτσα σόγιας ή σιρόπι σφενδάμου για πιο βαθιά γεύση.
✔ Συνοδέψτε το με ρύζι μπασμάτι ή κινόα για ένα πλήρες γεύμα.
✔ Αν θέλετε περισσότερη τραγανότητα, προσθέστε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Απολαύστε το πιο νόστιμο μπρόκολο που έχετε δοκιμάσει! 😋🥦

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...