Mια από τις συνταγές που μας δίδαξε το TikTok και μας έχει κλέψει την καρδιά είναι τα λαχταριστά, γεμιστά brioche που βρήκαμε στο λογαρισμό foodwithstyle_official και πρέπει να τα δοκιμάσεις και εσύ!
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για γλυκό ψωμί γεμιστό με κρέμα και παρακάτω θα δεις μια από τις συνταγές που αξίζει να φτιάξεις αν έχεις λίγο χρόνο το Σαββατοκύριακο.
Για τη ζύμη
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 γραμμάρια μαγιά
- μια πρέζα αλάτι
- 20 γραμμάρια νερό
Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού
- 12 γραμμάρια αλεύρι
- 7 γραμμάρια βούτυρο
- τη γέμιση ενός κλωναριού βανίλιας
- 120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Πάμε στην παρασκευή Για τη ζύμη
Ανακατεύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι! Διαλύεις τη μαγιά σε νερό και 10 λεπτά. Προσθέτεις τα αυγά στο μείγμα και τη μαγιά στο αλεύρι και τα χτυπάς σε ένα μίξερ για να γίνει η ζύμη. Προσθέτεις και το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Καλύπτεις τη ζύμη και αφήνεις για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Για την κρέμα
- Ζεσταίνεις το γάλα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι! Χτυπάς τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτεις το άμυλο καλαμποκιού.
- Προσθέτεις το αλεύρι και το μείγμα με το βούτυρο στους κρόκους και χτυπάς μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
- Αφού περάσουν οι 2 ώρες, βάζεις τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Έπειτα βγάζεις τη ζύμη και την απλώνεις σε ένα ταψί! Αρχίζεις και γεμίζεις με την κρέμα την οποία έχεις αφήσει να κρυώσει και προσθέτεις την σοκολάτα σε κομμάτια! Έπειτα τη διπλώνεις!
- Αφήνεις για 30 λεπτά να κάτσει η ζύμη και κόβεις σε 14 κομμάτια τα οποία τα αφήνεις για μια ώρα να φουσκώσουν!
- Πριν ψήσεις το brioche προσθέτεις λίγο κρόκο αυγού στην επιφάνεια
- Ψήνεις για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Τσέκαρε και αυτά:
- Σαρλίζ Θερόν: Μία φωτογραφία άναψε φωτιές
- Αφροδίτη Σκαφίδα: Μιλά πρώτη φορά για το Survivor All Star