Συνταγές: Πώς να φτιάξεις γκρανόλα

Συνταγές

Η γκρανόλα θεωρείται ένα από τα δυναμωτικά πρωινά γεύματα που μπορεί να φάει κάποιος και υπάρχουν πολλές συνταγές για να φτιάξεις αυτό που χρειάζεσαι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το πρωινό γεύμα είναι από τα πιο σημαντικά μέσα στην ημέρα μας και πρέπει να το καταναλώνουμε καθημερινά για να μπορούμε να γεμίζουμε το σώμα μας με σωστές τροφές και να είναι δυνατό! Εξάλλου θέλουμε ενέργεια και υπάρχουν συνταγές για γκρανόλα που θα μας τη δώσουν!

Τι θα χρειαστείς 

  • 50 γραμμάρια vegan βούτυρο
  • 150 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
  • 40 γραμμάρια αλεύρι
  • 225 γραμμάρια βρώμη
  • 75 γραμμάρια σπόρους (κολοκυθόσπορος και ηλιόσπορους)
  • 70 γραμμάρια pecan
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
@georgieeats

MAPLE SEA SALT GRANOLA ✨ recipe ⬇️❤️ INGREDIENTS: 🌟 50g vegan butter, melted 🌟 150g maple syrup ⭐️ 40g plain flour 🌟 225g oats 🌟 75g mixed seeds (I use pumpkin & sunflower seeds) ⭐️ 70g pecan nuts 🌟 1 tbsp cinnamon 🌟 1/2 tsp sea salt METHOD: 1️⃣ Preheat the oven to 130°c (fan assisted)/300°f/gas 2. 2️⃣ Combine the melted butter & maple syrup in a large mixing bowl. 3️⃣ Add the flour, oats, seeds, nuts and cinnamon and use a wooden spoon to combine. Pour the mixture onto a lined baking tray and spread it into one even layer, compacting it down with the back of the spoon. Bake for 45-55 minutes, stirring once halfway through, until crispy and golden brown. 4️⃣ Remove from the oven and season with the sea salt. Mix well, then allow to cool completely, before storing in an airtight container. #asmr #foodasmr #granola #breakfast #vegan #veganbreakfast

♬ original sound – georgie eats

Πάμε στην παρασκευή 

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 130 βαθμούς
  • Συνδυάζεις το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτεις το αλεύρι, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα!
  • Ρίχνεις το μείγμα σε ένα ταψί και το απλώνεις έτσι ώστε να θυμίζει ένα κέικ
  • Ψήνεις για 45-55 λεπτά και ανακατεύεις ενδιάμεσα
  • Απομακρύνεις από το ταψί το μείγμα και ρίχνεις το αλάτι! Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να κρυώσει!
  • Αποθηκεύεις σε ένα αεροστεγές σκεύος

Τσέκαρε και αυτά:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...