Υπάρχουν πολλές συνταγές για να φτιάξεις το δικό σου ψωμί στο σπίτι εύκολα και γρήγορα! Μην ξεχνάς πως οι τιμές έχουν ανέβει στο συγκεκριμένο είδος και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για να μπορούμε να εξοικονομούμε χρήματα, δυστυχώς!
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Ωστόσο, το να φτιάχνεις δικό σου ψωμί είναι πολύ ωραίο και γενικότερα όταν ασχολούμαστε με την παρασκευή φαγητού για χόμπι, χαλαρώνουμε και λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά! Τουλάχιστον, έτσι λέει αρκετός κόσμος.
Στον λογαριασμό της dr.doodoolicious βρήκαμε μια από τις πιο εύκολες συνταγές για να δημιουργήσουμε το δικό μας ψωμί! Και έχει μια μεγάλη τσαχπινιά! Περιέχει ελιές και όπως καταλαβαίνει νιώθουμε κάπως ωραία!
Τι θα χρειαστείς
- 400 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
- 3/4 της κουταλιάς του γλυκού μαγιά
- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- 1 και 1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
- 125 γραμμάρια ελιές της αρεσκείας σου κομμένες
- 300-320 γραμμάρια ζεστό νερό
- 1 παγάκι
@dr.doodoolicious FOOLPROOF NO-KNEAD ARTISAN STYLE WHOLE WHEAT OLIVE BREAD. Good for the gut Nutritional value: 48.4 g dietary fiber, 54.4 g protein, 125 g fruit Prep: 10 min Proofing time: <3 h Baking time: 40 min Yields: 1 loaf Ingredients: ·400 g whole wheat flour. Sub with (brown) GF flour or 375 GF flour + 25 g psyllium husk powder ·¾ tsp instant yeast ·2 tsp sugar (to speed up the proofing process) ·1¼ tsp salt ·125 g good quality mixed olives, sliced in half ·300-320 g warm water ·1 ice cube Method: -Stir flour, yeast, sugar and salt in a bowl. Then stir in olives. Add water and mix with a spoon or rubber spatula until incorporated. If the dough is too dry add more water. It’s supposed to be sticky and sloppy. Cover with plastic wrap to proof for 2-2½ h in a warm place until doubled in size. Turn dough onto a floured surface with a scraper or spatula, flour your hands and stretch & fold each side towards the center/other side (about 4 times). Tuck in the edges to form a round dough, roll it over, sprinkle flour on top and let it rest for another 30 min covered. Place it on a silicon mat or parchment paper and score it. If the flour on top is already absorbed, sprinkle some extra flour on top before scoring it -At the same time preheat oven to 480°F/250°C with a Dutch oven incl. the lid inside for at least 30 min. Place dough in the pan, followed by an ice cube (this will make it rise even more), cover and bake for 30 min. Then remove lid and bake for another 10 min until top is golden brown. Let it cool a bit before digging in #olivebread #nokneadbread #breadtok #homemadebread #bakethisbread #easybreadrecipe #artisanbread #easybread #breadrecipe #breadmaking #noknead #crustybread #dutchovenbread #guthealthyrecipes
Πάμε στην παρασκευή
- Ανακατεύεις το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και έπειτα προσθέτεις τις ελιές
- Προσθέτεις το νερό και με μια σπάτουλα ανακατεύεις καλά
- Αν η ζύμη βγει πιο ξερή από όσο θα ήθελες, προσθέτεις λίγο νεράκι!
- Καλύπτεις το μπολ με μεμβράνη για 2 με 2.5 ώρες
- Απλώνεις τη ζύμη σε μια επιφάνεια όπου έχεις απλώσει αλεύρι και βάζεις στα χέρια σου αλεύρι ενώ πλάθεις
- Σκεπάζεις τη ζύμη για 30 λεπτά
- Σε ένα ταψί απλώνεις λαδόκολλα και ρίχνεις τη ζύμη ενώ την έχεις πλάσει να μοιάζει με καρβέλι!
- Ψήνεις στους 250 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά
Tσέκαρε και αυτά: