: Το κρέας του κοτόπουλου είναι από τα πιο διαδεδομένα στον κόσμο και μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά γευστικά πιάτα με αυτό ενώ είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρωτεΐνη στη διατροφή τους.
Υπάρχουν πολλοί υγιεινοί τρόποι για να μαγειρέψεις το συγκεκριμένο κρέας αλλά και “αμαρτωλοί” καθώς ταιριάζει με πολλά τρόφιμα όπως είναι η κρέμα γάλακτος!
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Σήμερα, λοιπόν, θα δημιουργήσουμε μια από τις πιο εύκολες συνταγές για τηγανιά κοτόπουλου! Και ναι! Είναι λιγάκι “αμαρτωλή’!
Τι θα χρειαστείς
- 2 στήθη κοτόπουλου φιλεταρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- μια πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μισή κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- μισή κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
- αλάτι και πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 της κουταλιάς του γλυκού chili flakes
Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή
- Βράζεις τα κομμάτια κοτόπουλο *συνήθως θέλουν 15 – 20 λεπτά για να είναι έτοιμα!
- Σε ένα τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις όλα τα λαχανικά και τα σοτάρεις!
- Μόλις βράσει το κοτόπουλο, το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το αφήνεις στην άκρη!
- Στο μείγμα των λαχανικών προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά σου!
- Ρίχνεις τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και ανακατεύεις καλά! Ανεβάζεις τη φωτιά στη μέση και καπακώνεις για 10 λεπτά!
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά!
- Αφήνεις για 10 λεπτά και αφαιρείς το τηγάνι από το μάτι! Αφήνεις για άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμη!