Συνταγές

Συνταγές

: Το ιταλικό γλυκό, τιραμισού είναι από τα αγαπημένα μας! Και έχουμε καταλάβει πως είναι και δικό σου διότι κάθε φορά που σου δίνουμε συνταγή για μια παραλλαγή τη “ρουφάς” σαν σφουγγάρι και ξετρελαινέσαι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Στο κανάλι VannisaTerala, βρήκαμε μια πολύ καλή συνταγή που αφορά σε ένα γρήγορο τιραμισού με matcha και ήρθε η στιγμή να τη δοκιμάσεις!

@vannisaterala

Part 61. Matcha Tiramisu. A simple recipe for a nice post dinner dessert. Ingredients 12 lady fingers 1 tbsp culinary grade matcha 2 eggs 1 tsp vanilla 1/4 cup sugar 1/4 cup marscapone 1/2 cup water 2 tbsp matcha for dusting (optional) Directions 1. Heat up a pot filled with 1/3 water. Keep it on low. 2. Separate your egg whites and yolks. In a separate, heat proof bowl whisk the yolks and sugar together over the double boiler pot. Add the vanilla and marscapone. Remove from heat. 3. Whip the egg whites with a hand held mixer to a stiff peak. 4. Gently fold the whites into the yolk mixture. 5. Prepare your soaking liquid with matcha and 1/2 cup of water. You can also add a tbsp of sugar if preferred. 6. Soak your lady fingers in the matcha. 7. Layer it in a bowl or container of choice and pour the cream mixture in. Add another layer of lady fingers and cream again. Refrigerate for 2 hrs minimum and dust with matcha powder. #matcha #dessert #tiramisu #easyrecipe #recipe

♬ 人生のメリーゴーランド(ハウルの動く城) – Kazumi Tateishi Trio

Συνταγές – Τι θα χρειαστείς 

    • 12 σαβαγιάρ μπισκότα
    • 1 κουταλιά της σούπας matcha (φρόντισε να είναι καλα τριμμένο)
    • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
    • 1/4 της κούπας ζάχαρη
    • 1/4 της κούπας τυρί μασκαρπόνε
    • 1/2 κούπα νερό
    • 2 κουταλιές της σούπας matcha για πασπάλισμα

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ζέστανε ένα κατσαρολάκι με το 1/3 του νερού σε χαμηλή φωτιά
  • Ξεχώρισε τον κρόκο από το ασπράδι και σε μπεν Μαρία ανακάτεψε τον κρόκο και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε τη βανίλια και το τυρί και αφαίρεσε από τη φωτιά!
  • Σε ένα μπολ χτύπα το ασπράδι μέχρι να γίνει σαν σαντιγί
  • Πρόσθεσε το ασπράδι στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε το matcha με μισό ποτηρι νερό και αφού ανακατέψεις, ξεκίνα να ποτίζεις τα μπισκότα με το μείγμα!
  • ‘Άπλωσε τα μπισκότα σε ένα δοχείο της επιλογής σου και ρίξε από πάνω την κρέμα! Πρόσθεσε άλλη μια στρώση μπισκότα και κρέμα ξανά!
  • Βάλε το τιραμισού στο ψυγείο και μετά από 5 λεπτά πασπάλισε με τη σκόνη matcha!

 

Tσέκαρε και αυτά: