Η ινδική κουζίνα “κρύβει” πολύ ιδιαίτερες συνταγές τις οποίες αν τις ανακαλύψεις, δε θα σταματήσεις να τις δημιουργείς στην κουζίνα σου!
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Οι Ινδοί έχουν αδυναμία στις vegan συνταγές και πολύ συχνά δημιουργούν πιάτα τα οποία περιέχουν ρύζι, λαχανικά και πολλά μπαχαρικά! Και είναι όλα υπέροχα!
Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της συγκεκριμένης κουζίνας είναι το Chhole το οποίο θυμίζει “ινδικό κάρι” και μπορεί να φαγωθεί ως σούπα ή ως topping για το ρύζι που έχεις βράσει! Και σήμερα θα το φτιάξουμε μαζί αφού βρήκαμε μια τέλεια συνταγή στο eatingwell.com !
Τι θα χρειαστείς
- μια μεσαία πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 μικρά κομμάτια τζίντζερ, καθαρισμένα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές του γλυκού αποξηραμένο κόλιανδρο
- 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
- μισή κουταλιά κουρκουμά
- 2 κούπες ψιλοκομμένη τομάτα
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κονσέρβες ρεβύθια
- 2 κουταλιές του γλυκού garam masala (θα το βρεις σε μαγαζιά με μπαχαρικά)
- λίγο φρέσκο κόλιανδρο
Πάμε στην παρασκευή
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις την πιπεριά, το σκόρδο και το τζίντζερ και έπειτα ρίχνεις το κρεμμύδι!
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το λάδι και το αφήνεις σε χαμηλή φωτιά να κάψεις για 2 λεπτά! Ρίχνεις το μείγμα των λαχανικών και έπειτα τον κόλιανδρο, το κύμινο και τον κουρκουμά!
- Ρίχνεις τα ρεβύθια και το garam masala και έπειτα την τομάτα και αφήνεις να βράσει το μειγμα σου για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά!
- Στο τέλος ρίχνεις τον φρένο κόλιανδρο!
Τσέκαρε και αυτά:
- Κίνα: Ορίζει τις τάσεις σύμφωνα με τον Hugo Boss
- Πάρκο διασκέδασης: Το Jumanji park στη Βρετανία (vid)