Συνταγές

Υπάρχουν πολλές συνταγές τις οποίες βγάζουμε από συρτάρι μετά την Καθαρά Δευτέρα καθώς έχουν περισσέψει πολλά θαλασσινά και δε θέλουμε να τα πετάξουμε! Και υπάρχουν τρόποι για να τα χρησιμοποιήσεις και να δημιουργήσεις πιάτα τα οποία θα σε ενθουσιάσουν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το καλαμάρι είναι ένα από τα θαλασσινά που εμφανίστηκε στο σαρακοστιανό τραπέζι και σε πολλούς από εμάς περίσσεψε και σκεφτόμασταν τι μπορούμε να φτιάξουμε! Και έχουμε δυο πολύ εύκολες συνταγές για να το αξιοποιήσουμε όπως πρέπει!

Καθαρά Δευτέρα 2023

1η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • To καλαμάρι που περίσσεψε
  • 300 γραμμάρια ρύζι ειδικό για ριζότο
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 πιπεριά
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • μισό ματάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το ρύζι και 4 κούπες νερό
  • Σε ένα τηγανάκι σορτάρεις τα λαχανικά σου με τον άνηθο για 7 λεπτά και τα βγάζεις από τη φωτιά
  • Μόλις βράσει το ρύζι το ρίχνεις χωρίς το νερό στο τηγάνι και το βάζεις πάλι στη φωτιά
  • Ρίχνεις το καλαμάρι ψιλοκομμένο και το κρασί και ανακατεύεις για 8 λεπτά και προσθέτεις και το ζωμό
  • Προσθέτεις και το λάδι και ανακατεύεις για ακόμη 5 λεπτά!

2η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • Το καλαμάρι που περίσσεψε
  • μισό πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 1 κουτάκι τομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγάλους ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πάμε στην παρασκευή 

  • Βράζεις τα μακαρόνια σου
  • Αφού τα βράσεις, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις για λίγο στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το καλαμάρι με τα υπόλοιπα υλικά και σοτάρεις πολύ καλά
  • Ρίχνεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά!

Τσέκαρε και αυτά: