Μπορεί να έχεις συνηθίσει να τρως τα ρεβίθια ριγανάτα ή κοκκινιστά, αλλά υπάρχουν συνταγές οι οποίες αφορούν σε γλυκές παρασκευές και συμπεριλαμβάνουν τα συγκεκριμένα όσπρια.

Η ζύμη από ρεβίθια για να δημιουργήσεις μπισκότα είναι μεγάλο trnd το τελευταίο διάστημα και δε γίνεται να μην τα δοκιμάσεις και εσύ!

ad

Τα ρεβίθια όπως και όλα τα όσπρια θεωρούνται πολύ σημαντικές τροφές για την καλή υγεία του οργανισμού μας καθώς περιέχουν συστατικά τα οποία μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν. Και πρέπει να τα τρώμε τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

Πάμε να τα φτιάξουμε!

Τι θα χρειαστείς 

  • 1 κονσέρβα ρεβίθια
  • 1/4 της κούπας βούτυρο αμυγδάλου
  • 3 κουταλιές του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κουταλιές αλεύρι βρώμης
  • 2 κουταλιές του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
  • 1/3 της κούπας δάκρυα σοκολάτας

Συνταγές – Πάμε στην παρασκευή 

  • Ξεπλένεις πολύ καλά τα ρεβίθια
  • Ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα σε ένα μούλτι – μπλέντερ!
  • Μόλις το μείγμα σου αρχίσει να μοιάζει με ζύμη μπισκότων, ρίχνεις τα κομμάτια σοκολάτας μέσα σε αυτό.
  • Απλώνεις σε μπουκίτσες το μείγμα και ψήνεις για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς
  • Μπορείς να αποθηκεύσεις το μείγμα στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες!

 

Τσέκαρε και αυτά :

Hozier : Το τραγούδι για το ‘GOD OF WAR: RAGNARÖK’

Μέρη για περπάτημα : Ο ποδηλατόδρομος στο Μοσχάτο