Τα σουβλάκι
α είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα των Ελλήνων και των τουριστών! Και υπάρχουν πολλές συνταγές για να δημιουργήσεις τα δικά σου καλαμάκια στο σπίτι και να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου φίλους.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Σήμερα θα δημιουργήσεις μια από τις πιο απλές συνταγές για σουβλάκια στο σπίτι και πάμε να μάθουμε πως θα γίνουν οι παρασκευές!
Τι θα χρειαστείς
- 500 γρ. χοιρινό κρέας (λεπτές φέτες)
- 1 κόκκινη πιπεριά, κόβεται σε λεπτές φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά, κόβεται σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κόβεται σε λεπτά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Για το τζατζίκι:
- 1/2 αγγούρι, τριμμένο
- 1 1/2 φλ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λεμόνι, χυμός
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κ.γ. ξερό δυόσμο
- 1 κ.γ. αλάτι
Πάμε στην παρασκευή
- Προετοιμάστε το χοιρινό κρέας και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ με το κρέας. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το κρέας να απορροφήσει τα αρώματα για περίπου 30 λεπτά.
- Ενώ το κρέας απορροφά τα αρώματα, προετοιμάστε το τζατζίκι. Ανακατέψτε το τριμμένο αγγούρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον δυόσμο και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
- Βάλτε το χοιρινό κρέας σε ξύλινες ή μεταλλικές σούκλες.
- Ψήστε τα σουβλάκια σε γκριλ ή σε τηγάνι με ψιλό ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν αφί χρώμα στο εξωτερικό, και να είναι ψημένα στο εσωτερικό, περίπου 5-7 λεπτά ανά πλευρά.
- Όταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα, σερβίρετέ τα μαζί με το τζατζίκι και απολαύστε!
Τσέκαρε και αυτά: