: Τα νιόκι ανήκουν στην “οικογένεια” των ζυμαρικών και δημιουργούνται από αλεύρι, νερό, αυγό και πατάτα συνήθως! Είναι από τα πιο ιδιαίτερα ζυμαρικά και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αγαπημένα πολλών.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Σήμερα θα φτιάξουμε μια συνταγή η οποία αφορά τα συγκεκριμένα ζυμαρικά και αν βρίσκεσαι σε περίοδο διατροφής, καλό θα ήταν να την αποφύγεις διότι έχει κάμποσες θερμίδες και εννοείται πως δεν είναι πιάτο για να το φας αργά το βράδυ!
Tι θα χρειαστείς
- 1 πακέτο νιόκι πατάτας
- μισή κονσέρβα κονκασέ τομάτα
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
- μισή πιπεριά της επιλογής σου ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 10-15 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- αλάτι&πιπέρι
- 500 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
- 2-3 μπαλάκια μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές του γλυκού πελτέ
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
Πάμε στην παρασκευή
- Bράζεις τα νιόκι σου για όση ώρα λέει το πακέτο (συνήθως είναι 8 λεπτά)
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις όλα τα λαχανικά σου!
- Προσθέτεις τον πελτέ, το λουκάνικο και την κέτσαπ στο τηγανάκι και ανακατεύεις χωρίς να κάψει το μείγμα σου για 10 λεπτά!
- Σε ένα ταψί ρίχνεις τα νιόκι σου και προσθέτεις το μείγμα από τα λαχανικά και το λουκάνικο ανακατεύοντας καλά!
- Ρίχνεις από πάνω τα φύλλα βασιλικού και το κονκασέ! Προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι και κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύεις!
- Τοποθετείς τα μπαλάκια μοτσαρέλα και το τριμμένο γκούντα!
- Σφραγίζεις το ταψί σου με αλουμινόχαρτο και το βάζεις στο φούρνο για 15 λεπτά! Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρείς το αλουμινόχαρτο!
Tσέκαρε και αυτά:
- Eurovision 2023: Την Τρίτη 9/5 ο Α’ ημιτελικός
- Λευτέρης Πανταζής: Με τη Δήμητρα Αλεξανδράκη στους “αγρούς”