: Το cheesecake θεωρείται αμερικάνικο γλυκό και διάφορες εκδοχές του γλυκού παρασκευάζονται για χιλιάδες χρόνια.
Οι παλαιότερες αναφορές του γλυκού είναι από την Αρχαία Ελλάδα, όταν ήταν δημοφιλές φαγητό και στα σχετικά συγγράματα που διασωζόνται αναφέρεται ως “πλακούντα”.
Η μοντέρνα έκδοση του cheesecake, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αναπτύχθηκε το 1872 από τον Ουίλιαμ Λώρενς στη Νέα Υόρκη, στη προσπάθειά του να παραγάγει ένα γαλλικό τυρί.
Αντί για το συγκεκριμένο τυρί, δημιούργησε ένα τυρί κρέμα, το οποίο αργότερα πατεντάρισε ο Τζέιμς Κραφτ, και αποτελεί το κύριο συστατικό των cheesecake ανά την υφήλιο.
Εμείς, ως λάτρεις αυτού του γλυκού, βρήκαμε μια καταπληκτική συνταγή που ακούει στο όνομα “New York Caramel Cheesecake” και είπαμε να τη μοιραστούμε μαζί σας.
Τί λέτε;
Πάμε να τη δοκιμάσουμε παρέα;
Για τη συνταγή θα χρειαστείς:
– 150 γρ. πτι μπερ, αλεσμένα
– 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
– 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
– 200 γρ. ζάχαρη
– 45 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– 4 αυγά
– 150 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Μην ξεχνάς ότι στο citynow.gr αναρτάται καθημερινά μια νέα συνταγή που δε θα ξετρελάνει μόνο εσένα, αλλά και τους φίλους σου!