Μία από τις υπέροχες ιδέες για συνταγές για το Σάββατο είναι μία τραγανή ζαμπονοτυρόπιτα και αυτή τη φορά ο Έλληνας σεφ, Νικόλαος Καρβέλας πραγματικά μεγαλουργεί με τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κουρού
- 400 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 400 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- 40 γρ βούτυρο
- 40 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γρ γάλα φρέσκο
- Αλάτι- πιπέρι
- Λιγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με νευρικές κινήσεις μέχρι να δέσει το μίγμα.
2. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαμπον μαζί με τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι.
3. Σε ένα ταψί αλείφουμε με τη βοήθεια ενος πινέλου λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο Κουρού.
4. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κλέινοντας καλά τις άκρες.
5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ροδοκόκκινο και τραγανό φύλλο.
Συνταγή από τον Νικόλαο Καρβέλα