Αν πεινάς και θες να φτιάξεις κάτι γρήγορο για να φας, έχουμε την κατάλληλη συνταγή για cacio e pepe, και θα φας σε μισή ώρα.
Συνταγή – Τα υλικά που θα χρειαστείς
1/2 πακέτο σπαγγέτι2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι100γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένο1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα μανιτάρια, σε σκόνη (προαιρετικά)1 κουτ. γλυκού αλάτι
Συνταγή – Εκτέλεση
Αρχικά σε μία κατσαρόλα με νερό, βάζουμε αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια, όμως στον μισό χρόνο από τον προτεινόμενοΣτη συνέχεια, σε τηγάνι με μεσαία φωτιά, βάζουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το πιπέρι για ένα λεπτό.Το επόμενο βήμα είναι να σουρώσετε τα μακαρόνια, αλλά να κρατήσουμε λίγο από το νερό τους. Έπειτα, τοποθετούμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και βάζουμε λίγο από το νερό. Συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό τυρί και προσθέτουμε ελάχιστο νερό από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα.Μόλις περάσει ο υπόλοιπος χρόνος μαγειρέματος των ζυμαρικών, βάζουμε το υπόλοιπο τυρί στο μπολ, ανακατεύουμε και μετά τα βάζουμε όλα μαζί στο τηγάνι και ανακατεύουμε ξανά για 1 λεπτό. Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!Τσέκαρε κι αυτά: