Μία πολύ εύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις, όσο δύσκολη κι αν ακούγεται είναι το ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και χαλούμι.
Τα υλικά για τη συνταγή:
- 60 ml ελαιόλαδο
- 225 γρ. Χαλλούμι, σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 600 γρ. διάφορα μανιτάρια, σε φέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 300 γρ. ρύζι Arborio ή Carnaroli
- 150 ml λευκό κρασί
- 1.200 ml νερό ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου, καυτό
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι, ή μία ρηχή αλλά πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί, κι έπειτα σοτάρουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Έπειτα τοποθετούμε το χαλούμι σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα μανιτάρια.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμη.
- Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το ρύζι, και να το σοτάρουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Βάζουμε την φωτιά να καίει χαμηλά και βάζουμε την πρώτη δόση υγρών (περίπου 2-3 κουτάλες) του νερού ή του ζωμού, ανακατεύοντας συνεχόμεναΜόλις απορροφηθεί, βάζουμε και τις υπόλοιπες δόσεις υγρού, μέχρι το ρύζι απορροφήσει το περισσότερο.
- Ενώ το ρύζι είναι σχετικά υγρό, βάζουμε φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και τα μισά κυβάκια χαλούμι και ανακατεύουμε.
- Τέλος σερβίρουμε, τοποθετώντας στο πιάτο μας χαλούμι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
Τσέκαρε και αυτά:
Αστέρας Βουλιαγμένης: Το brunch menu του Matsuhisa Athens
Ύπνος: Πώς να κοιμάσαι καλύτερα