Συνταγή

Μία πολύ εύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις, όσο δύσκολη κι αν ακούγεται είναι το ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και χαλούμι.

Τα υλικά για τη συνταγή:

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 225 γρ. Χαλλούμι, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. διάφορα μανιτάρια, σε φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 300 γρ. ρύζι Arborio ή Carnaroli
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1.200 ml νερό ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου, καυτό
  • φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι, ή μία ρηχή αλλά πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί, κι έπειτα σοτάρουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  2. Έπειτα τοποθετούμε το χαλούμι σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  3. Στη συνέχεια, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα μανιτάρια.
  4. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμη.
  5. Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το ρύζι, και να το σοτάρουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Βάζουμε την φωτιά να καίει χαμηλά και βάζουμε την πρώτη δόση υγρών (περίπου 2-3 κουτάλες) του νερού ή του ζωμού, ανακατεύοντας συνεχόμεναΜόλις απορροφηθεί, βάζουμε και τις υπόλοιπες δόσεις υγρού, μέχρι το ρύζι απορροφήσει το περισσότερο.
  7. Ενώ το ρύζι είναι σχετικά υγρό, βάζουμε φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και τα μισά κυβάκια χαλούμι και ανακατεύουμε.
  8. Τέλος σερβίρουμε, τοποθετώντας στο πιάτο μας χαλούμι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.

Τσέκαρε και αυτά:

Αστέρας Βουλιαγμένης: Το brunch menu του Matsuhisa Athens

Ύπνος: Πώς να κοιμάσαι καλύτερα