Συνταγή

Αν θες να φας ένα πολύ απολαυστικό γεύμα σου έχουμε την κατάλληλη συνταγή για κοτόπουλο με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια στο τηγάνι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά που θα χρειαστεί για τη συνταγή:

700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κομμάτια των 3-4 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
2 κουτ. σούπας ούζο
2 κουτ. σούπας ανάμεικτες πάπρικες (καπνιστή, γλυκιά και καυτερή)
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, τις πάπρικες, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Στη συνέχεια βάζουμε μαζί με το ζουμί το κοτόπουλο για να σοταριστεί 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Έπειτα βάζουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά και μετά βάζουμε το ούζο και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μετά ρίχνουμε 80 ml νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει κάπως, και τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με πατάτες τηγανητές ή ένα πιλάφι και πράσινη σαλάτα, ή να το μοιράσουμε σε πίτες για σουβλάκι.

Τσέκαρε και αυτά:

Inglourious Basterds: Η κορυφαία ταινία του Ταραντίνο στο Netflix

Δημήτρης Κλειδάς: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή, οι σχέσεις με την οικογένεια και το Fame Story