Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο είναι εύκολη και γεμάτη γεύση, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείς να φτιάξεις ένα αρωματικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει.
Υλικά:
• 4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα) • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή) • Αλάτι και πιπέρι • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά) • Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. 2. Άλειψε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα και άφησέ τα να μαριναριστούν για περίπου 20 λεπτά. 3. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σόταρε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. 4. Αν θέλεις, πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και άφησε το να μειωθεί για μερικά λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον γεύση στο πιάτο. 5. Σέρβιρε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με μαϊντανό και λίγο έξτρα χυμό λεμονιού. Το κοτόπουλο με λεμόνι και ρίγανη είναι ιδανικό με πατάτες φούρνου ή ρύζι και προσφέρει μια φρέσκια, μεσογειακή γεύση.Τσέκαρε κι αυτά:
Γιώργος Ζώης: Συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού στο Citynow
Βάσια Μαυράκη: Το πολιτικό μέλλον Κασσελάκη-Μητσοτάκη σύμφωνα με τα άστρα