: Ένα από τα γλυκίσματα που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια με ζάχαρη άχνη τα οποία κάνουν κολλητή παρέα με τα μελομακάρονα.
Ένα από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των κουραμπιέδων είναι το ροδόνερο, με το οποίο τους ραντίζουμε όταν βγουν από τον φούρνο! Αλλά πώς θα σου φαινόταν να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό φέτος;
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Πρόσφατα κάναμε ένα μικρό πείραμα στην κουζίνα του citynow.gr ενώ φτιάχναμε κουραμπιέδες και σύμφωνα με μαρτυρίες… πέτυχε!
Μόλις βγάλαμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήσαμε να κρυώσουν για πέντε λεπτά και έπειτα τα ραντίσαμε με λικέρ πορτοκάλι! Και πάθαμε την πλάκα μας!
Πήραμε ένα βαποριζατέρ, το γεμίσαμε με λίγο νερό και προσθέσαμε τέσσερις κουταλιές λικέρ πορτοκάλι! Ανακατέψαμε καλά και ξεκινήσαμε να ψεκάζουμε τα μπισκότα μας!
Το αποτέλεσμα ήταν θεϊκό και η γεύση απίστευτη! Μπορείς, φυσικά να χρησιμοποιήσεις ότι λικέρ θέλεις και να δώσεις το άρωμα που θέλεις!
Μάθε και αυτή την εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες
Τι θα χρειαστείς
- 200 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
- 200 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
- 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα
- 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Πάμε στην παρασκευή
- Σε ένα μίξερ χτυπάς τα δυο βούτυρα και 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με το μπέικιν και έπειτα ρίχνεις κουταλιά-κουταλιά το μείγμα στο περιεχόμενο που έχεις στο μίξερ
- Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού
- Ρίχνεις τα αμύγδαλα τα οποία μπορείς να ψιλοκόψεις
- Ανακατεύει καλά και δημιουργεί τα μπισκοτάκια σου
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου
- Αφαιρείς από το φούρνο, τους αφήνεις να ξεκουραστούν και ραντίζεις με το λικέρ πορτοκάλι
- Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη
- Είναι έτοιμοι για να τους απολαύσεις!
Τσέκαρε και αυτά :
Χριστούγεννα στην Αθήνα : Που να βγάλεις selfie
Βρετανικά Βραβεία Μόδας 2022 : Οι λαμπερές εμφανίσεις