Ο γνωστός και αγαπημένος μάγειρας, Δημήτρης Σκαρμούτσος, έδωσε τη δική του συνταγή για κουραμπιέδες στην εκπομπή “Πρωινό μας” και πρέπει να πούμε πώς είναι πολύ εύκολη και γρήγορη!

Ο μάγειρας έχοντας στο πλευρό του τη Φαίη Σκορδά, ξεκίνησε να μας δείχνει τη δική του συνταγή και δε χάσαμε χρόνο! Μπήκαμε αμέσως στην κουζίνα για να δούμε αν τελικά είναι τόσα τα γλυκάκια που έχει φτιάξει!

ad

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ 

Και ήταν σούπερ! Μια πολύ εύκολη συνταγή για πολύ αφράτους κουραμπιέδες που σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Τι θα χρειαστείς

  • 500 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια κονιάκ
  • 900 γραμμάρια αλεύρι
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 180 γραμμάρια αμύγδαλο ψημένο
  • 10 γραμμάρια βανίλια
  • λίγο νερό

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ανοίγουμε τη συσκευασία του βούτυρο και το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και χρησιμοποιούμε το φτερό! Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 20 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Βγάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αμύγδαλο το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και χτυπάμε το μείγμα με μια Μαρία! Δηλαδή βάζουμε το χεράκι μας!
  • Ρίχνουμε το κονία, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ. Πιτσιλάμε λίγο νεράκι στο μείγμα.
  • Αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι με τη Μαρίζ!
  • Φτιάχνουμε τα κουραμπιεδάκια μας και τα απλώνουμε σε ταψί ενώ έχουμε προθερμασμένο φούρνο στους 145 βαθμούς.
  • Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στους 145 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά!
  • Έπειτα τους βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε την πρώτη στρώση ζάχαρης άχνης!
  • Θα βγάλεις γύρω στα 60 κομμάτια

Τσέκαρε και αυτά :

Madwalk 2022 : Ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν

Η αυλή των χρωμάτων : Backstage φωτογραφίες από το ρεβεγιόν