Συνταγή για κουραμπιέδες

Συνταγή για κουραμπιέδες : Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσεις τα λαχταριστά εδέσματα που όλοι απολαμβάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αλλά έχεις σκεφτεί πώς μπορείς να δώσεις διαφορετικές “γεύσεις” σε αυτά τα μπισκότα που πασπαλίζονται δίχως έλεος με ζάχαρη άχνη;

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι κουραμπιέδες είναι ένα πολύ γευστικό μπισκότο το οποίο επιλέγουμε να δημιουργήσουμε όταν ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές και επιλέγεται σχεδόν από όλους ως “κέρασμα” όταν υποδέχονται κάποιον στο σπίτι τους. Αλλά πώς θα σου φαινόταν να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και εξίσου λαχταριστό;

Τι θα χρειαστείς 

  • 150 γραμμάρια αμύγδαλο πούδρα
  • 300 γραμμάρια βούτυρο (την πλάκα)
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μια βανίλια
  • 20 γραμμάρια ρούμι
  • 550 γραμμάρια αλεύρι
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σου
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Συνταγή για κουραμπιέδες – Πάμε στην παρασκευή 

  • Χτυπάς σε ένα μίξερ του βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για να αφρατέψουν
  • Αρχίζεις και ρίχνεις σιγά -σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και τη βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς
  • Ρίχνεις την πούδρα αμυγδάλου και το ρούμι
  • Όσο χτυπάς το μείγμα, σε ένα κατσαρολάκι βράζεις για 3 λεπτά 3 κουταλιές της μαρμελάδας. Την βγάζεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει!
  • Μόλις κρυώσεις η μαρμελάδα και έχει γίνει σαν σιρόπι τη ρίχνεις στο μείγμα.
  • Πλάθεις τους κουραμπιέδες σου σχετικά μικρούς και να φροντίσεις να είναι λεπτοί
  • Τους ψήνεις για 20 λεπτά στους 270 βαθμούς
  • Μόλις τους βγάλεις από το φούρνο, τους αφήνεις να κρυώσουν και αλείφεις το κάτω μέρος τους με μαρμελάδα και τους καπαρώνεις με ένα άλλο κουραμπιέ! Σκέψου πώς ένα μπισκότο πτι φούρ!

Είναι ένας τέλειος τρόπος για να αναβαθμίσεις τους κουραμπιέδες σου και θα του ευχαριστηθείς!

 

Τσέκαρε και αυτά :

Έλον Μάσκ : Έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου άνδρα

Ιδέες για μονοήμερη : Γιατί να πας στη Δημητσάνα