Συνταγή για κουραμπιέδες

Συνταγή για κουραμπιέδες : Ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, κατάφερε να κάνει ένα μικρό χαζούλη προχθές καθώς παρουσίασε μέσω της εκπομπής “Πρωινό μας” μια πολύ εύκολη συνταγή για να δημιουργήσουμε τα δικά μας εδέσματα στην κουζίνα και να καταλήξουμε τα πλήθη!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Eνώ ο γνωστός σεφ παρουσίαζε τη συνταγή του στη Φαίη Σκορδά και στο τηλεοπτικό κοινό, τόνιζε ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα το οποίο φαίνεται να είναι και το μυστικό για να κάνουμε αφράτους κουραμπιέδες.

Σύμφωνα με τον μάγειρα το καλό βούτυρο είναι αυτό που θα κάνει τους κουραμπιέδες μας πολύ λαχταριστούς και αφράτους και όταν επιλέγουμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή, θα πρέπει να επιλέγουμε καλά υλικά γιατί έτσι θα απογειώσουμε τα γλυκά μας και γενικότερα τα φαγητά μας.

Αυτό που επίσης παρατηρήσαμε όταν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργούσε τη συνταγή, είναι πως δε χρησιμοποίησε ένα πολύ κλασικό υλικό που ύπαρχε σχεδόν σε όλες τις συνταγές για κουραμπιέδες και δεν είναι άλλο από το ανθόνερο.

Το ανθόνερο ή ροδόνερο είναι ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να ψεκάσουμε τους κουραμπιέδες μας και για να τους αρωματίσουμε!

Από ότι φαίνεται, δε χρησιμοποιήθηκε ροδόνερο διότι το βούτυρο, είναι από μόνο του ένας αρωματικό υλικό και σε συνδυασμό με τα αμύγδαλα δημιουργεί υπέροχα αρώματα!

Τσέκαρε ξανά τη συνταγή για κουραμπιέδες του Δημήτρη Σκαρμούτσου εδώ!

Με τι μπορείς να αρωματίσεις τους κουραμπιέδες

Αν είσαι από τα άτομα που θέλουν να μυρίζει όλη το σπίτι με όμορφα αρώματα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά πράγματα για να δώσεις στους κουραμπιέδες σου αυτό το “ουμφ” όπως λέει και η Καγιά.

Προτού ρίξεις τη ζάχαρη άνθη μπορείς να αλείψεις λίγο λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα στους κουραμπιέδες ή να κάνεις μια ελαφρή στρώση με μαρμελάδα βερίκοκο!

 

Τσέκαρε και αυτά :

Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί : Που να πας μονοήμερη

Ταινίες Netflix : To trailer για το “Pale Blue Eye”