Συνταγή για σκορδαλιά : Μια από τις πιο ιδιαίτερες παρασκευές που δημιουργεί ο κόσμος της 25η Μαρτίου είναι η αλοιφή που περιέχει πολύ σκόρδο και συνοδεύει άρτια τον μπακαλιάρο που όλοι αγαπήσαμε.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
O μπακαλιάρος είναι το κατεξοχήν ψάρι το οποίο επιλέγουμε για να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου και ταιριάζει απόλυτα με την αλοιφή που μπορούμε να δημιουργήσουμε με πολλούς τρόπους! Όμως, εμείς αγαπούμε δυο κλασικές παρασκευές και δεν τις αλλάζουμε με τίποτα!
Η σκορδαλιά μπορεί να προκαλεί σε πολλούς μια περίεργη αίσθηση αφού περιέχει αρκετό σκορδάκι, είναι όμως ένα από τα all time classic φαγητά που πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μας στις 25 Μαρτίου 2023. Και μην ξεχνάς πως αν δε θέλεις να μυρίζει μετά το στόμα σου, θα πρέπει να μασήσει δυο φυλλαράκια δυόσμου!
Πάμε στις δυο συνταγές
1η συνταγή Τι θα χρειαστείς
- 3 πατάτες βραστές και κομμένες στα 4
- 6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δυο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/4 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι
- μια πρίζα αλάτι
- μισή κουταλιά ξύδι
Πάμε στην παρασκευή
- Ανοίγεις το μπλέντερ σου και όλα σου τα υλικά μέσα σε αυτό
- Χτυπάς για πέντε λεπτά και ανοίγεις το μπλέντερ για να δοκιμάσεις τη σκορδαλιά σου
- Αν δεν σου φαίνεται ακόμη έντονη η γεύση του σκόρδου, ρίχνεις άλλη μια σκελίδα.
2η συνταγή Τι θα χρειαστείς
- μισή φραντζόλα ψωμί 3-4 ημερών
- 6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι
Πάμε στην παρασκευή
- Κόβεις το ψωμί σε κομμάτια
- Ρίχνεις όλα σου τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα αφήνεις να ανακατευτούν καλά!
- Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα βγάζεις το μπολ σου και αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου!
Να ξέρεις πως όσο περισσότερο αφήνεις τη σκορδαλιά σου να “κάτσει” τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση και η μυρωδιά της!
Tσέκαρε και αυτά: