για τσουρέκι : Όλοι οι νοικοκύρηδες ετοιμάζονται για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, και ένα απά τα πράγματα που όλοι δοκιμάζουμε να φτιάξουμε είναι το πιο λαχταριστό ¨ψωμί” το οποίο είναι γλυκό και μαστιχωτό!
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Σύμφωνα με την παράδοση προετοιμάζουμε στην κουζίνα μας τρία πράγματα : τσουρέκια, πασχαλινά κουλούρια και κόκκινα αυγά τη μεγάλη Πέμπτη! Επομένως, είναι φυσικό και επόμενο να σου παρουσιάσουμε τη δική μας εύκολη συνταγή για να φτιάξεις ένα τσουρέκι χωρίς να παιδευτείς ιδιαίτερα!
Τι θα χρειαστείς
Ζύμη
- 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
- 1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα
- 2 αυγά
- 250 γραμμάρια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμάρια πορτοκάλι
- 750 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
Προζύμι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα το οποίο έχεις ζεστάνει για 3 λεπτά (να μην καίει)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 2 πρέζες αλάτι
Πάμε στην παρασκευή
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και με τα χέρια σου τα ζυμώνεις. Αφήνεις στην άκρη .
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το υλικά για το προζύμι και αφήνεις για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει προσθέτεις το προζύμι στη ζύμη και ανακατεύεις καλά! Αφήνεις για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει
- Σε ένα ταψί όπου έχεις απλώσει λαδόκολλα κάνεις πλεξούδες με το ζυμάρι και δημιουργείς τα τσουρέκια σου!
- Χτυπάς ένα αυγό και απλώνεις πάνω στα τσουρέκια σου
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά!
Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μίξερ για τη συνταγή αυτή, παρά μόνο τα χεράκια σου και φρόντισε να βάλεις γάντια διότι η ζύμη θα κολλήσει! Και μην ξεχνάς πώς το βασικό συστατικό όταν δημιουργούμε κάτι είναι η αγάπη, όσο κλισέ και αν σου φαίνεται!
Καλά ψησίματα και μείνει στην αναμονή γιατί έρχεται και συνταγή για κουλούρια!
Τσέκαρε και αυτά: