για τσουρέκι : Ένα από τα πράγματα που επιλέγουμε να φτιάξουμε το Πάσχα είναι τα τσουρέκια και πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε διάφορες παρασκευές γιατί μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα!
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Στο κλασικό τσουρέκι υπάρχει ένα συστατικό το οποίο δεν είναι ιδανικό για τη νηστεία, ούτε για τους vegan και δεν είναι άλλο από το γάλα. Ωστόσο, έχουμε μια συνταγή την οποία έχουν τροποποιήσει γιατί έχουμε μια αγάπη στη μαγειρική και ήρθε η ώρα να τη μάθεις και εσύ!
Τι θα χρειαστείς
Για το προζύμι
- 15 γραμμάρια ξερή μαγιά
- 160 γραμμάρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
- 100 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 250 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκάλι το οποίο έχεις περάσει από σύρμα
- 100 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Πάμε στην παρασκευή
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το προζύμι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και αν θέλεις μπορείς να τα ρίξεις στο μίξερ και να τα χτυπήσεις με το γάντζο αν δεν έχεις διάθεση να ζυμώσεις!
- Αφού ολοκληρωθεί η ζύμη, προσθέτεις το προζύμι και ανακατεύεις πολύ καλά!
- Αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα αφήνεις στην άκρη για 2 ώρες έτσι ώστε να φουσκώσει!
- Αφού έχει φουσκώσει, αρχίζεις να πλάθεις το τσουρέκι σου ή τα μικρά τσουρεκάκια που θέλεις να έχεις.
- Απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στο φούρνο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς!
Τσέκαρε και αυτά: