Συνταγή για βασιλόπιτα

Συνταγή για βασιλόπιτα : Όσοι μαζευτούν στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, θα περιμένουν πώς και πώς να πάρουν το κομμάτι τους από το έδεσμα το οποίο κρύβει το φλουρί το οποίο θα είναι το γούρι του για όλη τη χρονιά!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να βάλουμε στο τραπέζι την κλασική βασιλόπιτα που θυμίζει κέικ με πορτοκάλι! Αλλά υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να γευτούν το λαχταριστό τσουρέκι και να βρουν το φλουρί μέσα σε ένα από αυτά τα κομμάτια.

Και σήμερα θα φτιάξουμε το δικό μας τσουρέκι για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Τι θα χρειαστείς 

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή μισό κυβάκι φρέσκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  • αν θες βάζεις και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Συνταγή για βασιλόπιτα – Πάμε στην παρασκευή

  • Ανακατεύεις όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ρίχνεις το βούτυρο λιωμένο στο μείγμα με το αλεύρι
  • Σε ένα ποτηράκι με κρύο νερό ανακατεύεις τη μαγιά και ανοίγεις μια τρύπα στο μείγμα όπου και ανακατεύεις όλα τα υλικά!
  • Χτυπάς τα αυγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα!
  • Αφού είναι “σταθερό” το μείγμα σου το αφήνεις να ξεκουραστεί για μισή ώρα μέχρι 40 λεπτά!
  • Έπειτα το απλώνεις σε ένα ταψί και δημιουργείς το σχήμα που θέλεις!
  • Βάζεις το φλουρί σε ένα σημείο!
  • Έπειτα αφήνεις το τσουρέκι για μια ώρα περίπου να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο
  • Άλειψε το τσουρέκι σου με λίγο αυγό
  • Ψήσε το τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο για 25-35 λεπτά στους 180 βαθμούς!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και μπορείς να τη δημιουργήσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και να τη γευτείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα μόλις αλλάξει η χρονιά!

Καλή τύχη!

Τσέκαρε και αυτά:

Πρωτοχρονιά 2023 : Οι καλύτερες πόλεις για το νέο έτος

Σερ : Το μυστήριο με το λαμπερό μονόπετρο