Μακαρόνια

Μία από τις καλύτερες συνταγές για μακαρόνια είναι η παρακάτω με κολοκύθα και σάλτσα από καρυδόψιχα.

Υλικά:

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο της Κολοκύθας: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε την κολοκύθα για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε και αφήστε τη στην άκρη.
  2. Προετοιμασία Σάλτσας:
    • Ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
    • Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του (περίπου 1-2 λεπτά).
    • Προσθέστε την κολοκύθα και πολτοποιήστε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα.
    • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  3. Μαγείρεμα Σπαγγέτι: Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
  4. Συνδυασμός:
    • Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι στη σάλτσα μαζί με λίγο από το νερό τους για να δέσει το μείγμα.
    • Ανακατέψτε καλά για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθήκη Καρυδιών και Παρμεζάνας: Ρίξτε την καρυδόψιχα και την τριμμένη παρμεζάνα στο μείγμα. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.

Σερβίρισμα:

Πασπαλίστε με έξτρα καρυδόψιχα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδέψτε με μια πράσινη σαλάτα ή φρυγανισμένο ψωμί.

Τσέκαρε κι αυτά:

Μήλο: Τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σας

Το 2025 για τα 12 ζώδια