Μία από τις καλύτερες συνταγές για μακαρόνια είναι η παρακάτω με κολοκύθα και σάλτσα από καρυδόψιχα.
Υλικά:
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 300 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράσιμο της Κολοκύθας: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε την κολοκύθα για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε και αφήστε τη στην άκρη.
- Προετοιμασία Σάλτσας:
- Ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του (περίπου 1-2 λεπτά).
- Προσθέστε την κολοκύθα και πολτοποιήστε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Μαγείρεμα Σπαγγέτι: Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
- Συνδυασμός:
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι στη σάλτσα μαζί με λίγο από το νερό τους για να δέσει το μείγμα.
- Ανακατέψτε καλά για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθήκη Καρυδιών και Παρμεζάνας: Ρίξτε την καρυδόψιχα και την τριμμένη παρμεζάνα στο μείγμα. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.
Σερβίρισμα:
Πασπαλίστε με έξτρα καρυδόψιχα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδέψτε με μια πράσινη σαλάτα ή φρυγανισμένο ψωμί.
Τσέκαρε κι αυτά:
Μήλο: Τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σας