Συνταγή

Για τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, προτείνουμε μια εύκολη, θρεπτική και νόστιμη συνταγή: Μοσχαράκι στιφάδο. Ένα παραδοσιακό πιάτο που γεμίζει το σπίτι με υπέροχα αρώματα!


Μοσχαράκι Στιφάδο

Υλικά (για 4-6 άτομα):

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο (καθαρισμένα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού ή νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία κρέατος: Σοτάρετε τους κύβους μοσχαριού σε καυτό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα λαχανικών: Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθήκη ντομάτας και μπαχαρικών: Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα.
  4. Σβήσιμο με κρασί: Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Μαγείρεμα: Προσθέστε τον ζωμό, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύετε περιστασιακά.
  6. Τελικές πινελιές: Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό για να μην στεγνώσει.

Σερβίρισμα:

Συνόδευσε το στιφάδο με ρύζι, πουρέ πατάτας, ή φρέσκο ψωμί. Ο συνδυασμός της γλυκύτητας των κρεμμυδιών με τη πλούσια σάλτσα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου!

Καλή απόλαυση! 😊

Ακολούθησε και κάνε subscribe στο κανάλι του Citynow στο Youtube