Για τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, προτείνουμε μια εύκολη, θρεπτική και νόστιμη συνταγή: Μοσχαράκι στιφάδο. Ένα παραδοσιακό πιάτο που γεμίζει το σπίτι με υπέροχα αρώματα!
Μοσχαράκι Στιφάδο
Υλικά (για 4-6 άτομα):
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε κύβους
- 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο (καθαρισμένα)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού ή νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία κρέατος: Σοτάρετε τους κύβους μοσχαριού σε καυτό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το στην άκρη.
- Σοτάρισμα λαχανικών: Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
- Προσθήκη ντομάτας και μπαχαρικών: Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα.
- Σβήσιμο με κρασί: Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μαγείρεμα: Προσθέστε τον ζωμό, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύετε περιστασιακά.
- Τελικές πινελιές: Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό για να μην στεγνώσει.
Σερβίρισμα:
Συνόδευσε το στιφάδο με ρύζι, πουρέ πατάτας, ή φρέσκο ψωμί. Ο συνδυασμός της γλυκύτητας των κρεμμυδιών με τη πλούσια σάλτσα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου!
Καλή απόλαυση! 😊
Ακολούθησε και κάνε subscribe στο κανάλι του Citynow στο Youtube