Φοκάτσια

Αυθεντική χειροποίητη φοκάτσια σαν αυτή που θα φας στην Ρώμη ή στη Φλωρεντία (μη σου πω και καλύτερη) θα τη βρεις στην οδό Πετράκη 30, στο Σύνταγμα!

Στάση λοιπόν στη focacceria Napul’e για τραγανή φοκάτσια που για να ετοιμαστεί η ζύμη πρέπει να ωριμάσει 3 μέρες – ναι το καλό πράγμα δυστυχώς αργεί να γίνει πολλές φορές- αλλά και arancini που γοητεύουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Αυτό φυσικά οφείλεται και στην καταγωγή του ανθρώπου που έχει την επιχείρηση την Ιταλία!

Φοκάτσια

Επειδή έχω πει ξανά ότι είμαι στην ομάδα αυτών που λατρεύουν την τρούφα, πήρα αυτή με
την truffle μορταδέλα, τυρί στρατσίνο και κρέμα μανιταριών!

Η γεύση ήταν τέλεια και η ποσότητα είναι αρκετή! Από τα arancini δοκίμασα το pistacchioso με μορταδέλα Μπολόνιας, parmigiano reggiano και pesto φυστικιού! Το arancino το έχω στο μυαλό μου σαν αλμυρή kinder έκπληξη. Τραγανό από έξω, ζουμερό από μέσα και γεμάτο γεύση!

Οι τιμές στις φοκάτσιες κυμαίνονται από 7 μέχρι 9,5 ευρώ και τα arancini από 4 μέχρι 4,5.
Tην best seller φοκάτσια θα την βρεις στον κατάλογο ως del Capo και είναι αυτή που θα
δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα πάω!

Στο κατάστημα θα βρεις και καφέ αλλά και κάποιες επιλογές για cocktail!

Αν σου έτρεξαν τα σάλια βάλτο στη λίστα σου και αφού έφτασες μέχρι εδώ κάνε και ένα
follow στο προφίλ μου στο Instagram και στο Tik tok για να βλέπεις και άλλα food stories. Θα με βρεις ως @soukoufood!