Συντονιστής οικειότητας

Συντονιστής οικειότητας: Μετά το τεράστιο σκάνδαλο με τον Χάρβει Γουάινσταιν, οι άνθρωποι του Χόλυγουντ αποφάσισαν να προβούν σε μια διαδικασία για να εξασφαλίσουν την ευημερία των ηθοποιών κατά τη διάρκεια των ερωτικών σκηνών που γυρίζουν! Και έτσι προέκυψαν οι συντονιστές οικειότητας!

Συντονιστής οικειότητας θεωρείται ένας άνθρωπος ο οποίος ανήκει στο προσωπικό της παραγωγής μιας ταινίας, μιας σειράς ή μιας παράστασης και βοηθά τους ηθοποιούς να κατανοήσουν πλήρως τις σκηνές που αφορούν σε ερωτικές καταστάσεις και να θέσει τα όρια.

Στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στην Αμερική, υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος καλείται να συντονίσει τις καταστάσεις που αφορούν σε ερωτικές σκηνές.

Τι κάνει ένας συντονιστής οικειότητας:

  • Ενημερώνει το προσωπικό και τους ηθοποιούς για το περιεχόμενο της ερωτικής σκηνής
  • Επικοινωνεί την οικειότητα που θα υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους που θα έρθουν κοντά αλλά και για τη δυνατότητα να αναφέρει κάποιος την παρενόχληση που μπορεί να βιώνει.
  • Βοηθά τους ηθοποιούς να νιώσουν πιο άνετα και παρακολουθεί τις σκηνές έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη σωστή διεξαγωγή της «χορογραφίας» που έχει στηθεί!
  • Οι ηθοποιοί πρέπει να απευθυνθούν σε αυτό το πρόσωπο στο τέλος της σκηνής τους και να μιλήσουν για αυτή.

Στην ουσία είναι ο άνθρωπος που φέρνει την ευημερία των ηθοποιών κατά τη διάρκεια των ερωτικών σκηνών!

Μήπως, λοιπόν, να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους και στις ελληνικές παραγωγές;