Το πρωινό είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας για απώλεια βάρους. Αν θέλετε να χάσετε κιλά θα πρέπει να παίξετε σωστή μπάλα από το πρωινό.

Τα λάθη που θα σας πούμε είναι πολύ συχνά και προσθέτουν στο πρώτο γεύμα της ημέρας περιττές θερμίδες ή σας προδιαθέτουν να πεινάσετε πριν έρθει η ώρα για το μεσημεριανό γεύμα.

ad

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Πίνετε χυμό πορτοκάλι: Μπορεί να θεωρείτε αυτή τη συνήθεια εξαιρετικά υγιεινή, όμως ο χυμός δίνει περισσότερα σάκχαρα και θερμίδες από τα ίδια τα πορτοκάλια.

Δημητριακά σε μεγάλο μπολ: Τα δημητριακά –ολικής άλεσης πάντα– είναι σε γενικές γραμμές μια καλή επιλογή για πρωινό, αφού είναι χορταστικά και παρέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ το γάλα ή το γιαούρτι με το οποίο τα συνδυάζουμε παραδοσιακά δίνει και πρωτεΐνες.

Επιδόρπια γιαουρτιού με φρούτα: Είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, αφού αν βιάζεστε μπορείτε να πάρετε το γιαούρτι μαζί σας και να το φάτε μόλις φτάσετε στο γραφείο.Πολλές φορές όμως το γιαούρτι με φρούτα περιέχει «κρυφή» ζάχαρη, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας προσεκτικά την ετικέτα.

Κουλούρι: Δεν είναι ανθυγιεινό, καλύτερα όμως να το αποφύγετε, αφού αντιστοιχεί λόγω του όγκου του σε αρκετές φέτες ψωμιού του τοστ.