Ίμπιζα

Πολιτική οργάνωση ξεκίνησε εκστρατεία για την απαγόρευση όλων των παραλιακών κλαμπ και των «ντίσκο ξενοδοχείων» στον δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, το νησί Ίμπιζα της Ισπανίας.

Η πολιτική ομάδα Podemos Eivissa με έδρα την Ίμπιζα κάλεσε την περιφερειακή κυβέρνηση να απαγορεύσει τα πάρτι επειδή προκαλούν «σοβαρή ταλαιπωρία» στους κατοίκους του νησιού.

Οι συμμετέχοντες στην καμπάνια υποστηρίζουν ότι η «βοή» από τη δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούγεται σε απόσταση μιλίων.

Την περασμένη εβδομάδα, η περιφερειακή κυβέρνηση των Βαλεαρίδων ανακοίνωσε σχέδια για έναν νέο νόμο για τον τουρισμό με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, ο οποίος εστιάζει στην «ποιότητα και όχι στην ποσότητα».

Ο εκπρόσωπος των Podemos, Φερνάντο Γκόμεζ, δήλωσε ότι η ομάδα στοχεύει «να τερματίσει νομική εκκρεμότητα για ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που προκαλεί ο τουρισμός στο νησί της Ίμπιζα, δηλαδή τη σοβαρή ταλαιπωρία που προκαλείται από τα παραλιακά κλαμπ και νυχτερινά κέντρα των ξενοδοχείων».

Η οργάνωση, όπως ανακοίνωσε θα καταθέσει τροπολογία στον νόμο για τον τουρισμό με στόχο τον περιορισμό των παραλιακών κλαμπ και των νυχτερινών κέντρων των ξενοδοχείων