σταράκια

Φορώντας τα αγαπημένα μου σταράκια, ένα τζιν και ένα φουτεράκι κάθομαι σε ένα παγκάκι στο Σύνταγμα – αφού δεν μπορώ να πάω σε κάποιο μαγαζί- για να απολαύσω τον cappuccino μου. Καθώς πίνω τη πρώτη γουλιά αρχίζω να παρατηρώ τους ανθρώπους που περνάνε από μπροστά μου αφού πλέον οι δρόμοι έχουν γίνει «πασαρέλες» και μπορούμε να νιώσουμε σαν κριτές του My Style Rocks!

Άλλος τρέχει να φτάσει γρήγορα στη δουλειά του, άλλος προσπαθεί να βρει δουλειά, άλλος είναι χαλαρός γιατί απλά κάνει μια βόλτα και κάποιος άλλος περιμένει το ραντεβού του. Ο καθένας έχει να κάνει κάτι διαφορετικό αλλά όλοι έχουν κάτι που τους ξεχωρίζει απευθείας. Το στυλ του.

Το στυλ ενός ανθρώπου αντανακλά ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητας του, της κουλτούρας του και μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε κάποια πράγματα χωρίς καν να του μιλήσουμε.

Βλέποντας τόσους ανθρώπους και τόσα διαφορετικά στυλ, πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται πως βρίσκεται σε μια πασαρέλα κρίνοντας τα trends που περνούν μπροστά από τα μάτια και βάζω βαθμολογίες. Πολλοί μου φαίνονται σχεδόν ίδιοι, όμως κάποιοι ξεχωρίζουν στο δικό μου οπτικό πεδίο και έτσι μου προκαλούν το ενδιαφέρον.

Το κορίτσι με τα μαύρα ankle boots, το ασπρόμαυρο κολάν με τα γεωμετρικά σχέδια και το λευκό T-shirt με το μαύρο leather jacket και τα κόκκινα γυαλιά με στέλνει κατευθείαν στο Λονδίνο και μου θυμίζει παλιά τραγούδια της punk σκηνής.

Ένα αγόρι με φαρδύ τζιν,κίτρινο φούτερ και ένα καπέλο τύπου jockey με κάνει να αισθάνομαι πως παίζω σε video clip, μια κυρία που περπατάει καμαρωτά και χωρίς να δίνει σε κανέναν σημασία φορώντας ένα ταγιέρ σε κυπαρισσί απόχρωση, ένα φουλάρι με έντονα χρώματα στις αποχρώσεις του πράσινου, του καφέ και του κίτρινου και μια καμπαρντίνα μπεζ απόχρωση με κάνει να θέλω να πάω στο Κολωνάκι και να πάρω μυρωδιές που θυμίζουν μια αρχοντική γειτονιά. Η κοπέλα που φοράει το κλασσικό navy παντελόνι, τις μπεζ μπαλαρίνες και ένα μπουφάν σε καφέ τόνους κρατώντας βιβλία στα χέρια της με παραπέμπει στα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που μόλις ανακάλυπτα τι έχει να μου προσφέρει το κέντρο της Αθήνας για να διαμορφώσω το τελικό μου στυλ.

Είναι τόσα πολλά τα στυλ που κοσμούν τις προσωπικότητες που βρίσκονται στο ίδιο μέρος με εμένα. Και ίσως υπάρχουν και αυτοί που παρατηρούν το δικό μου στυλ και προσπαθούν να ανακαλύψουν κάτι για εμένα μέσω αυτού. Δε θα μάθω ποτέ.

Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε φορά θα προσπαθώ να ανακαλύπτω και να μαθαίνω από το στυλ αυτών που συναντώ στο δρόμο μου….και τα αγαπημένα μου «σταράκια» θα μου δείχνουν τη διαδρομή…

And don’t forget Style always matters…xoxo!!!

Who said this? @stylefreakalex