Είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε σε αγαπημένα μέρη στην Ευρώπη!

Ευρώπη: Στην AEGEAN προσπαθούν καθημερινά να μας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλειά σας.

Δεδομένης ωστόσο της κατάστασης που αλλάζει δυναμικά, αναγκάστηκαν σε όλο αυτό το διάστημα να προσαρμόσουν το πτητικό  έργο σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σήμερα, καθώς τα ταξίδια εντός της Ευρώπης επιτρέπονται ξανά και αίρονται οι αυστηροί περιορισμοί, μπορούν πλέον να επεκτείνουν το δίκτυό τους και να συνδέσουν ξανά την Ελλάδα με την Ευρώπη και την Ευρώπη με την Ελλάδα. Από τις 15 Ιουνίου, αρχίζουν να επαναφέρουν επιπλέον προορισμούς στο πρόγραμμά μας, ενώ θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα να αυξάνουν σταδιακά τις επιλογές σας, για να σας φέρουν ξανά κοντά στα αγαπημένα σας μέρη.

Σε αυτό το νέο  ξεκίνημα ωστόσο, οφείλουν να διασφαλίζουν  ότι κάθε μας ταξίδι θα προστατεύει την υγεία όλων. Έτσι, εκτός από τα εκτεταμένα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που έχουν  ήδη εφαρμόσει, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους κανονισμούς κάθε χώρας σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου, διέλευσης και διαμονής.

Για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε με μεγαλύτερη σιγουριά το επόμενο ταξίδι σας, ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία των πρόσφατων περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με τις αφίξεις στην Ελλάδα, με ισχύ από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Οι επιβάτες κατηγοριοποιούνται σε δύο ομάδες ανάλογα με την χώρα από την οποία έρχονται στην Ελλάδα:

Ομάδα Α: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Ομάδα Β: Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Στους επιβάτες που φτάνουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από χώρα της Ομάδας Α, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19, κατά την άφιξή τους.

– Στους επιβάτες που φτάνουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από χώρα της Ομάδας Β, είτε με απευθείας πτήση είτε με πτήση μέσω χώρας της Ομάδας Α, θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19, κατά την άφιξή τους.

– Στους επιβάτες που φτάνουν στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19.

Σε όλους τους επιβάτες θα δίδεται κατά τη διάρκεια του Check in ή εν πτήσει, ένα Έντυπο Πληροφοριακών Στοιχείων Επιβατών, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν και να παραδώσουν στις Aρχές, κατά την άφιξή τους.

Οι επιβάτες που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19,είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι επιβάτες με πτήσεις ανταπόκρισης μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για Covid-19 σε αυτά τα αεροδρόμια. Ωστόσο, θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον τελικό τους προορισμό όπου και θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγνωστικού ελέγχου.

Επιπλέον, με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, η απαγόρευση πτήσεων από/προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, παρατείνεται έως και 29.06.2020.