Ταϊλανδέζικο μασάζ

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για το ταϊλανδέζικο μασάζ και για τις ευεργετικές ιδιότητες, τις οποίες έχει και μας δημιουργήθηκε πιο έντονα η απορία, για αυτό απευθυνθήκαμε στους ειδικούς!

Ο καθηγητής φυσικοθεραπείας και ιδιοκτήτης του InSparing στο Κολωνάκι, Δημοσθένης Ιμαριάγκμπε, μας μίλησε για το ταϊλανδέζικο μασάζ και μας εξήγησε ακριβώς τι συμβαίνει αλλά και πότε πρέπει να μπούμε στη διαδικασία, να ξεκινήσουμε κάποιες θεραπείες! Μην ξεχνάτε, δεν είναι όλα για όλους.

Το ταϊλανδέζικο μασάζ ή αλλιώς ταϊλανδέζικη μάλαξη,  φημίζεται για την επίδραση που έχει σε ενεργειακά πεδία, συγκεκριμένα σε ενεργειακές γραμμές, τις γνωστές Sen lines.

Τα περισσότερα είδη ασιατικής μάλαξης, βασίζονται σε αυτή τη νοοτροπία, όπου υπάρχουν ενέργεια και γραμμές στο σώμα. Όποτε, αυτές οι ενεργειακές γραμμές, είναι μπλοκαρισμένες, θα αρχίσουν να εμφανίζονται θέματα υγείας και θα πρέπει να δίνουμε προσοχή. Ο σκοπός αυτών των μαλάξεων, είναι η απεμπλοκή των ενεργειακών αυτών γραμμών με σκοπό τη βελτίωση της υγείας του ατόμου.

Στην ταϊλανδέζικη μάλαξη, χρησιμοποιούνται πιέσεις γύρω από τις γραμμές Sen όπως αναφέραμε.  Υπάρχουν έξι μεγάλες ενεργειακές γραμμές στα πόδια και αντίστοιχα στα χέρια, τέσσερις στην πλάτη και διάφορες άλλες στο άνω και κάτω άκρο.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η μάλαξη, απαιτείται συγκεκριμένη πίεση με τους αντίχειρες αλλά φανταστείτε πως υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι όπως είναι οι παλάμες ο αγκώνας ο πήχης, με σκοπό να βοηθήσουν τον θεραπευτή να μην τραυματίσει τους αντίχειρες του και να τους χρησιμοποιήσει σε αναγκαία σημεία.

Η ταϊλανδέζικη μάλαξη  έχει πολλές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Είτε για θεραπευτικό σκοπό , είτε για χαλαρωτικό σκοπό, είτε μέσω yogaς ή μεγάλου μήκους διατάσεων ή και συνδυαστικά.

Ο Δημσοθένης Ιμαριάγκμπε και η ομάδα του σε περιμένουν στο InSparing, για να απολαύσεις τις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρονται και για να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα!

ΙnSparing 

Αλεξάνδρου Σούτσου 14, Κολωνάκι